Friday, July 6, 2007

Pirats from Croatian


Fenomen Hrvatskog fonda za privatizaciju me odavna preokupira, pa sam često davao svoja razmišljanja i na ovom blogu – konkretno u postovima:

1. 17/12/2006 Monade
2. 27/12/2006 „Sfinga“ na vrhu piramide
3. 12/01/2007 Pobuna pučana
4. 18/01/2007 Orke, kitovi ubojice???
5. 20/01/2007 Kako zeznuti Vladu (Kratki priručnik)
6. 14/02/2007 Đavolov šegrt u "Odaji tajni“
7. 18/02/2007 Nečastivi na Otoku znanja!

Svemu tome, poslije proteklog vremena i stečenih iskustava nemam ništa oduzeti, ali bih dodao jednu malu ilustraciju (ako ju još ne vidite strpite se). U međuvremenu zavirite u te stare postove čitajući ih unutar novih spoznaja. Posebice ovaj pod naslovom Đavolov šegrt u "Odaji tajni“ (od 14/02/2007) koji je bio posvećen neposredno gosp. Ivanu Gotovcu, trenutno centralnoj zvijezdi skandala, ali posredno sam upozoravao na tehnologiji koja se tamo smisleno njegovala. Svi moji (gore spomenuti) napisi su se temeljili na osobnom iskustvu s njima (pri razrješavanju određenih neriješenih odnosa, koji su se bili podigli do diplomatskog skandala na izvjesnim međudržavnim razinama).

Kako je došlo to toga da je „gusarska nomenklatura“ žrtvovala svoje pijune u ovoj nečasnoj i smrtonosnoj igri znat će se uskoro. Zasada se stvari svode na naivnu priču da su oni radili nešto na svoju ruku - što je priča za malu djecu. Prilikom mog gore spomenutog „rata“ s njim(a) gosp. Ivan Gotovac mi je čak bahato uputio poseban dopis s direktnim prijetnjama , a preko nekih svojih suradnika neformalno poručio kako se „oni“ (u Fondu) ničega ne boje, jer sve što se tamo događa rađeno je za stranku i u ime stranke. Iako u puno drugih „sitnica“ tom čovjeku (tim ljudima) nisam vjerovao niti nasjedao – ovo posljednje posve vjerujem, dapače, uvjeren sam da mi je poručio istinu.

Zato treba pričekati razvoj prilika. Gosp. Ivan Gotovac je već jednom preživio skandal kad mu je uručen otkaz na „telefonskoj sjednici vlade“ da bi ga „moćni zaštitinici“ spasili, jer je to „čovjek koji je znao previše“.

Zato ostaje pitanje da li su stvari bile toliko izmakle „kontroli“ da se akcija odvijala unutar pravosuđa i Uskoka, a posve izvan uvida vlasti (za što ima indikacija i bilo krajnje vrijeme da se počne događati). U tom slčučaju je priča o ograničenim krivnjama tek gašenje vatre.

Ili su ipak namjerno žrtvovani pješaci (čak i nekoliko kvaliteta= da bi se popravila slika u javnosti koja je bila katastrofalno pala. U takvom slučaju bi se radilo o jednoj izuzetno rizičnoj igra, u kojoj će se za javnost pokušati odigravat igrokaz o ograničenim krivnjama, a za šutnju "ljudi koji previše znaju" bi se platila adekvatna cijena.

Živi bili pa vidjeli. Bila igra ili ne, vremena ima premalo da sve prođe po planu. Prije ćemo imati opet prilike čuti zviždukanja. No i to je dobro, zar ne!

U međuvremenu, kad se ilustracija u ovom postu pojavi (strpite se radimo na tome Mrak će pomoći) uživajte u odgonetavanju osoba i simbolici njihovih odnosa.

No comments: